Blogi

Saksalaisen veronumeron rekisteröinti on työläs ja aikaa vievä prosessi – näin hankit sen helposti

Palaa blogiin

Saksan Amazon on erinomainen vaihtoehto tuotteidesi markkinapaikaksi. Jotta myynti olisi mahdollista Amazon.de-verkkokaupassa, tulee myyjällä kuitenkin olla voimassa oleva saksalainen veronumero, jonka hankkiminen vie aikaa. Siksi on suositeltavaa hoitaa prosessi ammattilaisen kanssa.

Amazon.de on Saksan johtava markkinapaikka, joka on viime vuosina jatkanut markkinaosuutensa kasvattamista. Karkean arvion mukaan Amazon.de-verkkokaupassa myydään joka minuutti keskimäärin 1000 kappaletta tuotteita. Liiketoiminnan laajentamispotentiaali on siis valtava ja oikeanlaisella tekemisellä yritys voi kasvattaa liikevaihtoaan merkittävästi.

Pelkän myyntipäätöksen tekeminen uusien markkinoiden valtauksesta ei yksin riitä, vaan yksi ensimmäisistä vaadittavista toimenpiteistä on saksalaisen veronumeron rekisteröinti. Amazonin FBA-mallissa vaaditaan veronumero Amazon-myyntitilin aktivoimiseksi silloin, kun tuotteiden varastointi tapahtuu Saksassa.

Miksi veronumeron rekisteröinti kannattaa jättää ammattilaisten hoidettavaksi?

Veronumeron voi rekisteröidä itse, mutta aivan mutkatonta se ei ole. Kyseessä on aikaa vievä prosessi, jossa etenkin ensikertalaisella saattaa kestää hyvinkin pitkä aika ennen kuin kaikki tiedot on saatu lähetettyä saksalaiseen verotoimistoon. Lisäksi prosessissa asioidaan saksaksi, joten jonkin tasoiset saksan kielen taidot on syytä hallita.

Koska kiireisellä yrittäjällä tai yrityksen johtohenkilöllä on tyypillisesti tärkeämpää ja tuottavampaakin tekemistä kuin dokumenttien täyttäminen, kannattaa työläs prosessi jättää ammattitaitoisen kumppanin, kuten Your Amazon Partnersin vastuulle. YAP tarjoaa kätevän palvelun veronumeron avaamiseksi.

Veronumeron rekisteröintiprosessi on seuraava:

  1. Pyydämme sinulta yrityksesi perustiedot, tarvittavat dokumentit sekä yrityksen vastuuhenkilön ajokortin tai passin.
  2. Lähetämme dokumentit saksalaiseen verotoimistoon ja täytämme heidän vaatimansa dokumentin.
  3. Lähetämme dokumentin sinulle allekirjoitettavaksi.
  4. Tämän jälkeen käsittelyaika on noin 2 kuukautta.
  5. Lähetämme sinulle veronumerosi.

Haluatko viedä tuotteesi Saksan Amazoniin? Tarjoamme palvelua sekä myyntiä Amazon.de -verkkokaupassa aloittaville asiakkaillemme että muille veronumeroa tarvitseville yrityksille. Ota meihin yhteyttä, niin nostetaan tuotteesi yhdessä Saksan johtavalle markkinapaikalle.